Путін зробив важливу заяву про запуск ракети в США

Путін зробив важливу заяву про запуск ракети в США

Росія симетрично відповість на пуск США забороненої ракети, заявив президент Володимир Путін. Його цитує прес-служба Кремля.

2 серпня США покинули Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, а в ніч на 19 серпня випробували крилату ракету наземного базування на заборонену їм дальність.

«Це повністю підтверджує обґрунтованість тих претензій, які російська сторона висловлювала США в період дії договору», – заявив Путін сьогодні на оперативній нараді з постійними членами Ради безпеки Росії. За його словами, Сполучені штати хотіли приховати порушення і заради цього зрежисували пропагандистську кампанію про порушення угоди, нібито допущених Росією.

Путін переконаний, що все це свідчить про те, що істинними намірами Америки є позбавлення від обмежень по розгортанню заборонених ракет по всьому світу. У зв’язку з цим Путін доручив міністерствам закордонних справ і оборони та іншим відомствам оцінити рівень створюваної США загрози і підготувати симетричну відповідь.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки запустили першу крилату ракету наземного базування з дальністю польоту понад 500 кілометрів, яка була заборонена Договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, який обидві країни недавно покинули.

Скріншот 24 каналу.

Поділитись