Путін прагне відновити імперію в результаті глобального перерозподілу світу

Путін прагне відновити імперію в результаті глобального перерозподілу світу

путін впевнений, що повернути Україну та відновити імперію можна лише у межах глобального перерозподілу світу, який може тривати 10-15 років.

Таку думку висловив голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко.

За словами автора, плани Кремля сягають далі України, тому нинішня війна сприймається там лише, як один із фронтів глобального протистояння із Заходом.

У колонці для Interfax-Україна Литвиненко пише, що путін має чотири основні завдання:

🔹забезпечити внутрішню стабільність, мобілізувати населення і економіку, наростити військовий потенціал.

Кремлю вдалося зачистити рф від опозиції, а також забезпечити стабільність економічних процесів. Обсяги військового виробництва збільшено. До 2028 року в рф розраховують відновити воєнні спроможності, які мали на 2022 рік;

🔹сформувати альтернативну Заходу коаліцію держав у форматі «Глобальний Південь+».

Мета рф — перетворення Заходу на ще один регіон (Євро-Атлантика) з перспективою подальшого вбудовування західних країн у свої регіони (Північна Америка, Європа, Східна Азія), а США — на просто в ще одну провідну світову країну.
Для цього потрібно зламати волю Заходу до конфронтації, переконати західні еліти, що вони програють та їм слід мирно відступити.

🔹підготовка до майбутньої агресії проти інших країн.

Пріоритет — Молдова, Литва, Латвія та Естонія. Кремль вже розпочав таку роботу і регулярно заявляє про «утиски російськомовних» у Балтії та право народів на самовизначення;

🔹роздмухування конфліктів на Близькому Сході, в Африці і на Балканах.

Незважаючи на смерть Прігожина, методи підтримання нестабільності в Африці у Москви залишилися ті ж самі. Там оперують спеціально створені корпуси з колишніх «вагнерівців», агентури та розвідки, які активно працюють з місцевими зацікавленими структурами.

Війна проти України.

Цілі незмінні. путіну потрібно стільки території України, скільки він зможе отримати. Дедалі більше свідчень, що Кремль готовий вести війну стільки скільки треба. Там вважають, що мають достатньо ресурсів, а в України вони скоро закінчаться.

Поділитись