Путін назвав умови проведення мирних переговорів з Україною

Путін назвав умови проведення мирних переговорів з Україною

Путін заявив, що атаки на Росію, у тому числі на Кремль і Білгородську область – це «спроби спровокувати РФ на серйозні дії у відповідь», включаючи застосування ядерної зброї. Але заявляє, що РФ ядерну зброю в Україні не застосовуватиме.

«Якщо ми під Києвом знищили 5 комплексів Patriot, то нам варто знищити будь-яку будівлю або споруду в Києві», – сказав Путін. Він сказав, що «серйозні дії у відповідь» не вживаються за «певними мотивами», але відмовився їх назвати. «Я потім вам скажу», – сказав він модератору Саймсу (зазначимо, що Україна спростовує знищення установок Patriot і каже, що навпаки це Patriot збивають російські ракети).

Путін також вважає, що Росію ударами її території провокують на застосування ядерної зброї в Україні.

«Всі чекають, що ми почнемо натискати кнопки, але ми цього робити не будемо, військових успіхів у Києва немає», – сказав Путін.

Він також додав, що «використання ядерної зброї в Україні теоретично можливе у разі загрози існування Росії, але ми зараз не маємо такої необхідності».

При цьому сказав, що у разі атак по Росії, що тривають, буде розглянуто питання створення «санітарного кордону на території України».

Путін також заявив про готовність до мирних переговорів.

«Росія ніколи не зачиняла двері для дипломатії. США замість контактів з Росією обрали постачання техніки Україні, спалимо її – подивимося, що буде далі», – стверджує Путін.

Поділитись