Путін «готовий піти на серйозний компроміс щодо України»

Путін «готовий піти на серйозний компроміс щодо України»

Такер Карлсон заявив, що Путін «готовий піти на серйозний компроміс щодо України».

На Всесвітньому урядовому саміті в Дубаї американський журналіст розповів, що спілкувався з президентом РФ не під запис після інтерв’ю, але зміст розмови не розкрив.

«Путін хоче вийти з цієї війни, він не стане більш відкритим до переговорів, ніж довше це триватиме. Промисловий потенціал РФ виявився набагато серйознішим, ніж ми думали. Країна, яку називали бензоколонкою з ядерною зброєю, робить ракети та снаряди, на відміну від НАТО», – заявив журналіст.

Напередодні представники РФ заявляли про можливість переговорів про припинення війни лінією фронту.

На які компроміси Україною готовий піти Путін?

Телеведучий Такер Карлсон заявив, що «Путін хоче закінчити війну в Україні» і заради цього готовий на «серйозні компроміси».

Що за компроміси він не сказав. Будь-яких підтверджень цьому з інших джерел не було.

Але якщо припустити, що президент РФ справді готовий на компроміси, то про що може йтися?

Очевидно, що навряд чи про повернення до лінії 24 лютого 2022 року, не кажучи вже про межі 1991 року. За нинішньої ситуації на фронті уявити готовність Кремля на такі масштабні поступки практично нереально.

Та й Москва (включаючи самого Путіна) постійно говорить про те, що будь-які переговори можуть бути лише за збереження контролю РФ над захопленими територіями України.

Тому максимально можливий компроміс, на який може зараз піти Москва – це безстрокове припинення вогню по лінії фронту без будь-яких додаткових умов (на кшталт вимог нейтрального статусу України, «демілітаризації» та «денацифікації»).

Втім, будь-яких підтверджень, що Кремль готовий від цих вимог також відмовитися. Нещодавно в західних ЗМІ проходила інформація, що Москва готова зняти умову нейтрального статусу під час укладання миру/перемир’я. Але Пєсков її спростував.

Поділитись