Пушилін заявив про бажання росіян на Донбасі голосувати на виборах до Держдуми РФ

Пушилін заявив про бажання росіян на Донбасі голосувати на виборах до Держдуми РФ

Громадяни Росії, які проживають на території самопроголошених Донецької і Луганської народних республік (ДНР і ЛНР), бажають взяти участь у виборах до Держдуми РФ.

Про це заявив глава ДНР Денис Пушилін. «Громадяни Російської Федерації, які проживають в ДНР і ЛНР, дуже хочуть, щоб виборчі дільниці знаходилися на територіях республік. Для нас без найменшого перебільшення дуже цінно реалізувати своє конституційне право і взяти участь у виборах депутатів Держдуми», – цитує його «Парламентська газета» 16 березня.

Пушилін зазначив, що в ДНР на даний момент більш 224 тис. чоловік отримали громадянство Російської Федерації. І при нинішніх темпах видачі паспортів до вересня в республіках Донбасу буде проживати понад півмільйона російських громадян.

За його словами, з офіційними структурами з питання проведення виборів поки взаємодії немає. При цьому місцеве населення занурене в інформаційний порядок Росії.

«Влітку минулого року, коли проходило голосування по поправках до Конституції Російської Федерації, у нас було дуже багато охочих взяти участь в цьому процесі. Важливо врахувати цей досвід і надати російським громадянам Донбасу більш комфортні, я б навіть сказав, більш гідні умови для реалізації свого волевиявлення», – зазначив Пушилін.

Вибори депутатів Держдуми VIII скликання повинні відбутися в єдиний день голосування 19 вересня.

Поділитись