Українські військові готові до військових операції на Донбасі

Українські військові готові до військових операції на Донбасі

Бойові підрозділи як України, так і у самопроголошених проросійських народних республік на Донбасі приведені в повну бойову готовність.

Про це повідомляє Strana.ua з посиланням на свої джерела.

Поділу на 2-3 км немає, обидві сторони просунулися настільки, що між ними буквально 400-700 метрів. В окопах періодично проводяться інспекції, і перевіряють дотримання режиму припинення вогню, та оснащеність і укомплектованість частин.

Джерело в Міноборони зазначив, що українські військові зараз краще готові до операції на Донбасі, ніж коли б то не було. «Тобто, зараз в наявності всі умови, щоб повернути Україні значну частину непідконтрольних територій. Потрібен лише наказ головнокомандуючого на наступ », – стверджує він.

Існує кілька планів дій ЗСУ. Один з них включає можливий прихід російської армії на допомогу ДНР і ЛНР. Якщо це станеться, то наступ української армії зупинять. «З великою часткою ймовірності потім доведеться відводити війська, щоб не повторилися котли», – стверджує джерело. Для успішної операції Україні потрібно невтручання Росії. Інша справа, що втрутитися Росія все ж має намір.

Військовий зазначає, що на Донбасі вже діють російські засоби радіоелектронної боротьби. На кордоні з Донбасом розміщені кілька великих підрозділів з важкою технікою. «За нашими оцінками, для бойового розгортання та введення в дію на Донбасі армії РФ потрібно менше доби», – говорить співробітник Міноборони України. Він не виключає, що якщо армія Росії вступить в справу, то повториться Иловайский котел, а це призведе до дестабілізації влади Зеленського в країні.

Очікувати нападу з боку ДНР і ЛНР ж не варто. «Вони серйозно поступаються нам з озброєнь. Відповідно, ні в яке наступ вони йти не готові », – додав військовий.

Поділитись