Псакі: якщо конфлікт в Україні спалахне з новою силою, на Росію чекають «значні наслідки»

Псакі: якщо конфлікт в Україні спалахне з новою силою, на Росію чекають «значні наслідки»

Якщо конфлікт в Україні спалахне з новою силою, на Росію чекають «значні наслідки».

Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі. На регулярному брифінгу для журналістів Псакі поставили питання про заходи, які вживає Вашингтон у відповідь на дії Росії на території України. За її словами, всі дії США підтверджують, що «кожний крок у бік ескалації» з боку путіна та російського уряду «матиме значні наслідки».

Псакі наголосила, що США за допомогою санкцій сподіваються змінити курс російської влади та припинити події в Україні, проте важко відповісти, коли це відбудеться. Вона наголосила, що запроваджені США та ЄС фінансові санкції, а також мобілізація світової спільноти на підтримку України є однією метою — «покласти край цьому конфлікту».

За словами офіційного представника Білого дому, санкції вже мали серйозний вплив на економіку Росії. Він підкреслила, що рубль за вартістю зрівнявся з центом і зараз визнаний «найнижче оцінюваною валютою у світі». Вплив санкцій також можна оцінити за реакцією близьких до президента РФ людей, а також відважного обурення тисяч людей в Росії, зазначила Псакі.

Поділитись