Проблема нелегальної міграції загострила відносини Лондона та Парижа

Проблема нелегальної міграції загострила відносини Лондона та Парижа

Бельгія та Франція обговорюють з агентством Євросоюзу Frontex додаткові заходи щодо контролю за нелегальною міграцією через Ла-Манш.

Про це розповіли в організації у вівторок, 30 листопада.

Зазначається, що приводом став інцидент, що стався в протоці 24 листопада, коли під час спроби дістатися Великобританії затонув човен з мігрантами, внаслідок чого загинула 31 людина. Ситуація ускладнила і так непрості стосунки Лондона з Парижем і спровокувала дискусії про те, хто винен. Обидві сторони говорять про намір разом вирішувати міграційну проблему, проте насправді їм поки що це не вдається.

Як повідомили на Даунінг-стріт, до спільного знаменника британський прем’єр Борис Джонсон і президент Франції Еммануель Макрон таки прийшли: вони домовилися «нарощувати спільні зусилля щодо запобігання цим смертельним перетинам» каналу та боротися з «бандами, які відповідальні» за нелегальну міграцію. Для цього Великобританія та Франція домовилися тісно працювати з Бельгією та Нідерландами, які знаходяться неподалік Ла-Маншу.

За словами співрозмовника у Вестмінстері, нічого нового в нинішніх суперечках немає: “вони кореняться глибоко в історії і, як це було раніше, згодом заспокояться”.

Поділитись