Прихильники Порошенка мітингують біля суду у Києві

Прихильники Порошенка мітингують біля суду у Києві

Мітинг прихильників колишнього президента України Петра Порошенка відбувається у п’ятницю біля будівлі Київського апеляційного суду Києва, де буде розглянута скарга на запобіжний захід у вигляді особистих зобов’язань екс-главі держави, вони вимагають скасувати запобіжний захід політику.

Печерський районний суд Києва раніше відпустив Порошенка під особисте зобов’язання у справі про держзраду, зобов’язавши його здати паспорти для виїзду за кордон та не виїжджати за межі Києва та області без дозволу слідчого. Порошенко заявив, що оскаржив рішення суду, оскільки воно заважатиме йому політичну діяльність. Також рішення суду оскаржило ДБР, правоохоронці наполягають на арешті.

За оцінками кореспондента, на мітинг зібралося кілька сотень людей. Вони стоять біля входу на подвір’я суду, безпосередньо на подвір’я їх не пускають правоохоронці. На територію суду можуть пройти лише учасники судових процесів та журналісти, пред’явивши документи. Прихильники Порошенка встановили сцену біля входу до суду, звідти виступають на підтримку політика. Вони вимагають, щоб апеляція Порошенка була задоволена і суд скасував будь-який запобіжний захід політику.

Будівля суду охороняє безліч поліцейських та бійців нацгвардії. На подвір’ї суду стоять кілька вантажних автомобілів нацгвардії та поліції. Обстановка біля суду спокійна.

Поділитись