Президента Грузії звинуватили у поширенні фейків про торгівлю з Росією

Президента Грузії звинуватили у поширенні фейків про торгівлю з Росією

Голова правлячої «Грузинської мрії» Іраклій Кобахідзе заявив, що минулого року порівняно з позаминулим зростання експорту з Грузії склало 33%, при цьому до Росії – лише 7%.

Він також заявив, що частка Грузії у продукцію, що ввозиться в Росію, становить всього 0,3%. За його словами, тиражуються недостовірні дані про масштабне зростання експорту з Грузії до Росії, у тому числі в обхід санкцій.

Іраклій Кобахідзе сказав, що «на жаль, тиражування цієї брехні підхопила і президент Саломе Зурабішвілі», яка днями, виступаючи проти відновлення прямого авіасполучення між Грузією та Росією, привернула увагу до зростання товарообігу двох країн.

За його словами, якби через Грузію до Росії надходили санкціоновані товари, експорт зростав би непропорційно, але цифри свідчать про протилежне. Він зазначив, що минулого року зростання експорту з Грузії до Казахстану становило 148%, до Вірменії – 129%, до Болгарії – 67%, до США – 36%, до Туреччини – 35%, до Азербайджану – 27%.

Іраклій Кобахідзе зазначив, що три четверті поставки з Грузії до Росії – це алкоголь і безалкогольні напої, продукція сільського господарства та феросплави».

Глава правлячої партії Грузії заявив, що критики його країни забувають «щоденну торгівлю з Росією країнами ЄС на сотні мільйонів євро».

Іраклій Кобахідзе наголосив, що поширення недостовірних даних спрямоване проти національних інтересів Грузії.

Він сказав, що автори фейків та їхні розповсюджувачі налаштовані «вороже» до країни.

Поділитись