Прем’єр-міністр Італії звинуватила Макрона у зраді

Прем’єр-міністр Італії звинуватила Макрона у зраді

Прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні звинуватила президента Франції Еммануеля Макрона у зраді на тлі суперечки двох країн про те, хто має прийняти до себе мігрантів, повідомляє Politico.


“Париж заморозив плани щодо прийому 3500 мігрантів з Італії в рамках європейської угоди про перерозподіл і запропонував іншим країнам наслідувати їх приклад після того, як Італія відмовилася дозволити приземлитися судну неурядової організації Ocean Viking, натомість направивши його до Франції”, – йдеться в публікації.

Як зазначено у статті, Мелоні виявилася вражена «агресивною реакцією» французького уряду, назвавши її незрозумілою та невиправданою. Вона також зазначила, що цього року Італія прийняла 90 000 мігрантів із Середземномор’я, у тому числі 600 із судів того ж дня, коли Франція погодилася взяти 234 із Ocean Viking.

Крім того, Мелоні підкреслила, що добровільна схема перерозподілу мігрантів, узгоджена країнами ЄС у червні, не досягла поставленої мети, оскільки з 8000 осіб, які мали залишити Італію, переселено лише 117, у тому числі 38 до Франції. Вона окремо зазначила, що Італія не може бути портом Європи для всіх мігрантів, які прибувають з Африки та закликала європейську військово-морську місію заблокувати виїзд із Північної Африки та відкрити гарячі точки для виявлення мігрантів.

Раніше, 10 листопада, міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що Євросоюз проводить нераціональну міграційну політику. За словами Крозетто, невиборчий прийом біженців є неприпустимим, оскільки їм необхідно надавати гідну підтримку. Міністр закликав розпочати виконання конкретних кроків для вирішення проблеми міграції.

Поділитись