Прем’єр-міністр Хорватії вибачився перед українцями за слова президента країни

Прем’єр-міністр Хорватії вибачився перед українцями за слова президента країни

Позиція президента Хорватії Зорана Мілановича про можливі дії у конфлікті Росії та України не співпадає з позицією уряду країни.

Про це заявив хорватський прем’єр-міністр Андрій Пленкович, повідомляє «Страна.ua». Політик назвав заяви Мілановича про те, що його візит до України може погано позначитися на відносинах Хорватії та Росії ганебними. «Його заява про корупцію в Україні — це не наша позиція, і я від імені уряду перепрошую українців за такі безглуздя», — вибачився він.

За словами Пленковича, в Україні немає солдатів Хорватії, а контингент, який перебуває у Польщі в рамках сил НАТО, вже повернувся. “Я не знаю, яких саме військових має намір вивести президент”, – зазначив він.

Раніше президент Хорватії заявив, що країна відкличе своїх військовослужбовців із сил НАТО у регіоні у разі конфлікту між Москвою та Києвом. Він також підкреслив, що Україна — «одна з найкорумпованіших країн світу», і заявив, що їй не місце у Північноатлантичному альянсі. Україна вимагає від Хорватії вибачень за слова Мілановича.

Поділитись