Прем’єр Іспанії заявив про «прихованих союзників» путіна в Європі

Прем’єр Іспанії заявив про «прихованих союзників» путіна в Європі

У Європі існують проросійські політичні сили, які підтримують президента Росії путіна, але на даний момент вважають за краще приховувати свої симпатії.

Про це розповів прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

«У Путіна є багато союзників у Європі, які зараз приховують свою симпатію, але які лише рік тому відвідували його та хвалили його методи. Ми маємо перешкодити цим політичним силам проникнути в [державні] органи і зруйнувати Євросоюз зсередини», — заявив Санчес на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, слова політика наводить іспанська газета La Vanguardia.

Незважаючи на протидію Заходу, у Росії залишилося безліч союзників по всьому світу. Так, президент Сербії Александар Вучич пообіцяв не вводити санкції проти РФ аж до виникнення загрози власним національним інтересам. Привітання з Новим роком Путін надіслав лідерам 22 країн, серед яких президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, Вучич, а також прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. А Президент Франції Емманюель Макрон очолив топ лідерів країн, які дзвонили російському лідеру в 2022 році.

Поділитись