Прем’єр Грузії пообіцяв перетворити Абхазію на Монако

Прем’єр Грузії пообіцяв перетворити Абхазію на Монако

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Тбілісі готова протягом трьох років вкласти понад $10 млрд до Абхазії та Південної Осетії у разі «повернення» цих республік до складу держави, передає «Перший канал Грузинського телебачення».

За його словами, метою уряду є покращення соціально-економічного стану потерпілого від конфлікту населення.

«У разі об’єднання країни у перші три роки ми можемо вкласти до Абхазії та Південної Осетії близько 10 мільярдів доларів. Це можна легко організувати. Ми це вже обдумали, тому у нас була дискусія на економічній раді. Абхазія може стати другим Монако. Це не перебільшення. Абхазія має величезний потенціал стати другим Монако, а Сухум — другим Монте-Карло», — зазначив Гарібашвілі під час подання річного звіту уряду Грузії.

Як зазначив прем’єр Грузії, Тбілісі дотримується мирної політики щодо двох республік і не збирається переглядати цей підхід. Він також додав, що у Грузії бажають врегулювати всі спірні питання.

“Ми хочемо завершити цей конфлікт, цю жахливу трагедію мирним шляхом і примиритися, щоб ми всі разом жили в єдиній, сильній Грузії, європейській Грузії”, – наголосив Гарібашвілі.

Раніше в МЗС Абхазії заявили, що робота над договором про незастосування сили з Грузією зайшла в глухий кут.

Поділитись