Представники 20 країн ОБСЄ звернулися до Австрії через Росію

Представники 20 країн ОБСЄ звернулися до Австрії через Росію

Представники 20 країн, які входять до Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), вимагали від Австрії не пускати на засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ у Відні російських депутатів.

Про це повідомляє Associated Press. Серед делегацій, які підготували відповідний лист, вказано представників Франції, Канади, Великої Британії, Польщі та України. Усього під документом підписалася 81 особа.

У свою чергу, постійний представник США в ОБСЄ Майкл Карпентер не став підписувати звернення. Він зазначив, що це питання- справа влади Австрії.

Москва планує направити делегатів на засідання парламентської асамблеї ОБСЄ 23-24 лютого, зокрема 15 російських депутатів, які перебувають під санкціями Євросоюзу. Серед них заступник голови Думи Петро Толстой та депутат Леонід Слуцький.

7 лютого повідомлялося, що Австрія готова видати членам делегації з Росії візи для участі у сесії ПА ОБСЄ у Відні. За словами прес-секретаря австрійського МЗС Антонії Праун, влада готова видати обмежену кількість віз російським представникам. Як вважають офіційні особи, оскільки штаб-квартира Організації з безпеки та співробітництва у Європі перебуває у Відні, Австрія юридично зобов’язана видати візи всім делегаціям держав-учасниць ОБСЄ.

Раніше у Литві захотіли бойкотувати сесію ПА ОБСЄ у разі участі у ній російської делегації. Про ймовірність такого демаршу попереджала Україна.

Поділитись