Росіянам перестали видавати шенгенські візи на термін понад рік

Росіянам перестали видавати шенгенські візи на термін понад рік

Консульства європейських країн після скасування дії угоди про спрощений візовий режим між РФ і Євросоюзом припинили видавати росіянам шенгенські візи на термін більше року.

Про це повідомляє АТОР з посиланням на інформацію туроператорів.

“Візовий процес серйозно посилився і в частині термінів, і в частині необхідних документів. Але найнеприємніше – це короткий термін віз, що видаються. Якщо раніше росіяни отримували візи на два, три роки, а нерідко і п’ять років, то зараз багаторазову візу можуть оформити максимум на півроку чи рік. Тим, у кого слабка візова історія, дадуть лише одноразову візу під час поїздки”, – зазначають туроператори.

При цьому, за даними туркомпаній, терміни дії віз не залежать, як це було раніше, від візової історії заявника.

“У людини в паспорті може бути кілька довгострокових віз і хороша візова історія. Але їй оформлять нову візу лише на півроку. В інших може бути в минулому дві “короткі” візи, але вони в результаті отримають річну мультивізу. Туристам потрібно бути готовими до того, що, незважаючи на часте відвідування європейських країн, вони можуть отримати візу на більш короткий термін, ніж запитують”, – зазначають в АТОР.

Проте, як наголошують туроператори, оформити візу реально, якщо надати всі необхідні документи та виписки. Для туристів це ваучер на тур, бронь готелю та авіаквитки в обидві сторони, довідки з місця роботи, витяг з банку та інші документи.

“За оцінками туркомпаній, на отримання шенгену в Москві буде потрібно в середньому 2,5-3 тижні. Як і раніше, приймають у росіян документи на шенгенську візу під туристичні поїздки в такі країни, як Австрія, Греція, Хорватія, Італія, Іспанія, Франція, Греція, Угорщина, Словенія, Швейцарія. Тривалі візи більш ймовірно отримати в консульствах Франції та Італії. Австрія, Угорщина та Словенія оформлюють, як правило, одноразові візи. Грецьке консульство видає короткі та одноразові візи”, – зазначають в асоціації.

Поділитись