“Правило двох П”: в Австрії вводять обмеження для нещеплених

“Правило двох П”: в Австрії вводять обмеження для нещеплених

В Австрії з 8 листопада вводять обмеження для нещеплених від коронавірусу, повідомив канцлер Австрії Александер Шалленберг.

«В Австрії з понеділка починає діяти правило «двох П» скрізь, де до цього діяло правило «трьох П»: у сфері харчування, готельного бізнесу, сфері послуг з догляду за тілом, при відвідуванні лікарень та будинків для людей похилого віку. У цих місцях наразі діє правило «двох П», – зазначив канцлер.

Це означає, що доступ до зазначених закладів буде відкритий лише для тих, хто перехворів або щеплений. «Три П» раніше означало «щеплене, перехворіло, протестовано», тобто для входу можна було пред’явити негативний тест на коронавірус.

Заходи за участю понад 25 осіб також можна буде проводити за наявності в учасників сертифікатів про вакцинацію або перенесене захворювання.

В Австрії від коронавірусу повністю щеплено понад 5,6 мільйона осіб при населенні в 8,9 мільйона людей. Оскільки серед вакцинованих спостерігається зростання захворюваності, у країні розпочалася ревакцинація громадян.

Раніше в Ісландії вирішили повторно запровадити жорсткі обмеження через погіршення ситуації з коронавірусом. Тепер потрібно буде носити маски, а кафе та бари закриватимуться раніше. Також під заборону підпадають збори за участю понад 500 осіб.

Поділитись