Потік туристів у Крим скоротився більше ніж вдвічі за підсумками сезону

Потік туристів у Крим скоротився більше ніж вдвічі за підсумками сезону

Туристичний потік у Крим скоротився вдвічі за підсумками літнього сезону 2022 року, порівняно з торішнім результатом.

Про це повідомив віце-президент Асоціації туроператорів Росії (АТОР) Сергій Ромашкін.

«Навіть останні події у Новофедорівці та під Джанкоєм не можуть радикально погіршити ситуацію, бо 90% уже з’їздили чи вже зараз перебувають на відпочинку. Сезон завершується, тому підсумкова цифра склалася і можна говорити, що турпотік до Криму знизився наполовину», – повідомив Ромашкін.

Переважна більшість туристів (95%) приїхала на півострів автотранспортом, ще 5% — поїздом.

На інших чорноморських курортах також відзначається зниження турпотоку. В Анапу цього року приїхало на 10% менше від туристів. Сочі за підсумками семи місяців втратив 2-3% туристів, порівняно з 2019 роком. Там також зафіксували максимальне зростання цін – 15%. При цьому в Анапі ціни зросли негаразд — на 7%, а в Криму залишилися на торішньому рівні.

При цьому, розповів віце-президент АТОР, зростання турпотоку показали Дагестан та Абхазія — на 40% та 10% відповідно. У Дагестані туристи поєднують пляжний відпочинок з екскурсійними міськими турами та природними пам’ятками. До Абхазії їх залучають ціни, які виявилися на 10–15% нижчими, ніж у сусідньому Сочі. Показники Москви, Казані та Санкт-Петербурга залишилися на торішньому рівні.

Про популярність Абхазії заявляли і представники сервісу Ostrovok.ru. Вони вказали, що республіка увійшла і до топ-10 напрямків із самостійного бронювання, хоча торік вона не потрапляла до подібних рейтингів. Попит на поїздки до частково визнаної республіки за рік збільшився на 25%, розповіла представник «Інтуриста» Дар’я Домостроєва.

Найбільш затребуваними для літніх організованих поїздок стали Туреччина, Єгипет, ОАЕ та Мальдіви.

Поділитись