РФ почала перейматися безпекою тилових територій окупованої Херсонської області

РФ почала перейматися безпекою тилових територій окупованої Херсонської області

Головна тема останнього зведення американського Інституту вивчення війни – стурбованість Росії безпекою тилових територій Херсонської області та Криму.

Нещодавні українські удари по військовій та транспортній інфраструктурі у цих регіонах викликали сильний резонанс у російському інформаційному просторі, незважаючи на те, що ці повідомлення, “ймовірно, були перебільшені”. Наявні дані з відкритих джерел вказують на те, що 18 серпня українські сили не провели успішну атаку ні на авіабазу Старий Оскол у Білгороді, ні на авіабазу Бельбек у Криму, ні тим більше на Кримський міст, пише ISW. Зокрема, на кадрах з геолокацією немає ні вибухів, ні ознак кінетичної активності біля авіабази Бельбек у ніч із 18 на 19 серпня – тобто кадри, що показують вибух, були перероблені.

Тим не менш, російська влада помітно посилює заходи безпеки в Криму, що свідчить про зростання занепокоєння російської влади та цивільного населення щодо загрози українських ударів по тилових районах, які раніше вважалися безпечними. Російська влада встановила блокпости для огляду українських автомобілів та виявлення диверсантів у Севастополі.

За деякими даними, готується розгортання додаткових “добровольчих” підрозділів.

Поділитись