Постійний представник РФ при ЄС спростував можливість вторгнення Росії в Україну

Постійний представник РФ при ЄС спростував можливість вторгнення Росії в Україну

Постійний представник РФ при Євросоюзі Володимир Чижов спростував припущення, що Росія має план вторгнення на територію України в середу.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькому телеканалу Welt. Дипломат підкреслив, що Москва не має планів нападу ні наступної середи, ні будь-якого ще.

Я можу запевнити, що цієї середи атаки не буде. Наступного тижня або через тиждень, або наступного місяця ескалації також не передбачається. Війни в Європі рідко розпочинаються у середу, – зазначив Чижов.

Він також звернув увагу на бездоказовість подібних думок і підкреслив, що за відсутності таких звинувачень є наклепом. При цьому постпред закликав країни Заходу серйозно поставитися до актуальних безпекових проблем, на які вказує Москва.

Якщо наші партнери нарешті прислухаються до наших побоювань, процес деескалації не забариться. Це було б на користь усіх мешканців Європи <…>, а також усіх інших народів світу, — резюмував Чижов.

Раніше президент США Джо Байден під час відеоконференції з лідерами західних країн, Євросоюзу та НАТО заявив, що РФ розпочне вторгнення в Україну 16 лютого. За даними Білого дому, наступу може передувати низка ракетних ударів, а також кібератаки.

Табоїд Mirror з посиланням на джерела в американській розвідці уточнив, що атака відбудеться 16 лютого о 3-й годині ночі. Цей час назвав таблоїд Sun.

Поділитись