Посол РФ звернувся із закликом до США

Посол РФ звернувся із закликом до США

Російський посол у США Анатолій Антонов звернувся до Вашингтона з проханням змінити риторику на адресу Москви і відсунути військовий потенціал від її кордонів, випливає із заяви дипмісії РФ, опублікованій у соціальній мережі Facebook.

Дипломат закликав американську владу відмовитися від агресивної риторики та відсунути військові сили від російських кордонів. Як вважає Антонов, Штатам слід задуматися про спільне життя майбутніх поколінь.

“Для цього треба зробити зовсім небагато – поважати сусіда, не загрожувати і відсунути свій військовий потенціал від російських кордонів”, – заявив посол. Він зазначив, що Росії нікуди відступати, оскільки Північноатлантичний альянс прагне домінувати не лише на суші, а й на морі та у повітрі, і НАТО вже підібралося до кордонів країни.

“Ми не допустимо розвитку подій, які б підривали незалежність і суверенітет Російської Федерації”, – наголосив Антонов.

Також у заяві дипмісії РФ дипломат звинуватив американських чиновників у підриві переговорів. Він закликав партнерів у США прийняти гарантії безпеки в найкоротший час для стабілізації ситуації в Європі.

Віце-спікер Ради Федерації Костянтин Косачов заявив, що американська влада налаштована на розширення складу Північноатлантичного альянсу, але воювати за це не будуть. Як вважає політик, США прагнуть створення однополярного світу. Парламентарій висловив упевненість у тому, що Вашингтон ніколи не відмовиться від цієї ідеї. При цьому віце-спікер вважає, що США не готові розпочати війну за цю мету.

Поділитись