Посол РФ у Будапешті пояснив включення Угорщини до списку недружніх країн

Посол РФ у Будапешті пояснив включення Угорщини до списку недружніх країн

Угорщину віднесено до недружніх РФ країн через приєднання до санкцій, але канали для діалогу між Москвою та Будапештом відкриті. Про це у четвер, 30 березня, заявив посол Росії в Угорщині Євген Станіславов.

За його словами, Будапешт демонструє прагматичну позицію і поки що не має наміру відходити від неї навіть під тиском союзників по Євросоюзу (ЄС) та НАТО.

Дипломат зазначив, що в основі угорської політики лежить прагнення захистити свої інтереси. Тим часом Угорщина зазнає негативних наслідків конфлікту в Україні та нав’язаних Заходом санкцій проти РФ.

«Якоюсь мірою Будапешту це вдається, але факт залишається фактом: Угорщина підписалася під усіма антиросійськими санкційними пакетами Брюсселя і змушена їх суворо виконувати. Саме тому вона віднесена до категорії недружніх Росії країн, на адресу яких можуть застосовуватися наші заходи у відповідь», — сказав Станіславов.

У посольстві наголосили, що антиросійські санкції все сильніше негативно впливають на співпрацю Москви та Будапешта у сфері економіки, а також політики, культури та людських контактів. Крім того, останнім часом від цього все більше страждає нормальна життєдіяльність російської дипмісії, додав посол.

Поділитись