Угорщина пояснила конфлікт із адміністрацією Байдена

Угорщина пояснила конфлікт із адміністрацією Байдена

Адміністрація Джо Байдена позиціонує себе не як дружнього союзника Угорщини, вважає Будапешт опонентом, заявив міністр закордонних справ та зовнішньоекономічних зв’язків Угорщини Петер Сійярто.

Сійярто наголосив: «Не ми вважаємо їх опонентом». Він назвав США другом та союзником Угорщини. Однак, за його словами, чинна адміністрація США ставиться до Угорщини як до опонента, оскільки «патріотичний, консервативний, правий уряд» у Будапешті робить все для захисту національних інтересів і не бажає «вислуховувати оцінки та настанови ззовні». Як зазначив Сійярто, Білому дому така поведінка «не подобається».

За словами міністра, посол США у Будапешті Девід Прессман надмірно часто оцінює внутрішні справи Угорщини – угорських дипломатів за таку поведінку негайно відкликали б з-за кордону.

Сійярто назвав помилкою постачання західними країнами зброї Україні, оскільки Угорщина виступає проти будь-яких кроків, які ведуть до ескалації військових дій. Він зазначив, що США направляють Києву «набагато більше зброї, ніж європейці».

“Поки вони це роблять, Україна зможе воювати”, – сказав міністр.

Нагадаємо, Сійярто заявляв, що Прессману було б краще не намагатися вивчати все життя, а займатися покращенням двосторонніх відносин.

Поділитись