Порт Роттердама припинив контейнерні перевезення до Росії та з неї

Порт Роттердама припинив контейнерні перевезення до Росії та з неї

Порт Роттердама в Нідерландах припинив перевезення до Росії та з неї.

Про це 22 липня йдеться у повідомленні на сайті транспортного вузла. «Напередодні санкцій з вугілля та нафти в останні місяці поменшало імпортуватися російського вугілля, сирої нафти, нафтопродуктів та ЗПГ», — наголошується в заяві. Як уточнюється, все частіше компанії імпортують цю сировину з інших країн.

Крім того, у багатьох сегментах ситуація в Україні призвела до суттєвих змін. Так, зріс обсяг перевалки сирої нафти, а нафтопродуктів знизився.

«Наприклад, імпорт як ЗПГ, так і вугілля дуже різко зріс як альтернатива скороченню європейського імпорту російського газу трубопроводами», — зазначили в порту.

За словами генерального директора порту Алларда Кастеля, Європа дуже залежить від енергоресурсів із Росії.

«Нинішня геополітична ситуація робить Європу дуже вразливою. Наявність енергії та сировини за розумними цінами не може вважатися само собою зрозумілою», — сказав він.

У травні повідомлялося, що данська транспортна компанія Maersk втратила понад $700 млн після виходу з Росії. Тоді ж керівництво Maersk оголосило, що 2 травня здійснено останню операцію з вантажем у російському порту. При цьому на території РФ залишається близько 20 тис. контейнерів.

Поділитись