Порошенко звинуватив Зеленського в переслідуванні опозиції

Порошенко звинуватив Зеленського в переслідуванні опозиції

Екс-президент України Петро Порошенко порівняв чинного главу держави Володимира Зеленського з білоруським лідером Олександром Лукашенком і звинуватив в переслідуванні опозиції.


У понеділок Мінський обласний суд оголосив вирок членам президії координаційної ради опозиції Білорусі Марії Колесникової і Максиму Знаку. За сукупністю злочинів Знаку призначено покарання у 10 років позбавлення волі з відбуванням у колонії в умовах посиленого режиму, Колесникової – 11 років в колонії в умовах загального режиму. Сторона захисту Колесникової і Знака назвала вирок “незаконним і необґрунтованим, що не заснованим на доказах” і має намір в десятиденний термін оскаржити його.

“Я прошу пана Зеленського не виражати підтримку Колесниковій, оскільки політична поведінка Зеленського з переслідуванням опозиції, з усіма своїми Вагнерами, Чаусом, Трухіним, зеленкою, несамостійними правоохоронними органами, які переслідують опозицію, чітко підтверджують, що пан Зеленський рухається протоптаною дорогою пана Лукашенка. Буде шкода, якщо він так само і закінчить”, – сказав Порошенко в ході засідання погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій у вівторок.

Поділитись