Понад 80 людей постраждали при зіткненнях в Лівані в день жалоби

Понад 80 людей постраждали при зіткненнях в Лівані в день жалоби

Учасники радикальних організацій зірвали проведення мітингу в центрі ліванської столиці в день жалоби за загиблими під час вибуху в морському порту Бейрута рік тому.

В результаті зіткнень між силовиками і демонстрантами постраждали від застосування сльозогінного газу мінімум 84 людини. Про це повідомив журналістам представник ліванського суспільства Червоного Хреста Джордж Кеттане.

Відзначається, що сутички відбулися на підступах до будівлі парламенту з боку площі Пляс де Мартир і тривали не менше трьох годин.

У місцевому відділенні Червоного Хреста відзвітували в Twitter, що на місці зіткнення працювали близько 100 медпрацівників, приїхала 21 машина швидкої допомоги. При цьому 13 осіб з числа постраждалих доставили в лікарню, решті надали допомогу на місці.

Спецпідрозділи по боротьбі з заворушеннями застосували водяні гармати проти активістів, які кидали в них каміння і пляшки із запальною сумішшю. Ближче до півночі за місцевим часом в центрі Бейрута розігнали демонстрантів, які перебралися в райони Джумейзі і Сайф.

Протестувальники намагалися захопити парламентський палац, зазначила прес-служба Управління сил внутрішньої безпеки в Twitter. Найзапекліші сутички відбулися біля міністерства телекомунікацій на вулиці банків і міської мерії, уточнили в відомстві. Протестуючі напали там на кілька офісів і один з них підпалили.

В управлінні також спростували інформацію про стрілянину по активістам гумовими і звичайними кулями.

Пожежу вдалося оперативно ліквідувати. Поліцейські затримали двох ініціаторів заворушень.

4 серпня 2020 року в Бейруті стався хімічний вибух, який зруйнував морський порт міста, тисячу будинків на його території і за її межами, тим самим залишивши без місця проживання 300 тис. громадян.

У квітні німецькі компанії представили проект по відновленню даних об’єктів, а також по перетворенню розташованих поруч з ними територій в житлові райони, пляжі і парки. Він оцінюється в $ 5-15 млрд. Зазначалося, що відновлення району дозволить створити 50 тис. Нових робочих місць. Це простимулює економічну активність на мільярди доларів і згладить наслідки кризи, посиленого серпневим хімічним вибухом.

Поділитись