Ізраїль розслідує розстріл палестинського хлопчика

Ізраїль розслідує розстріл палестинського хлопчика

Ізраїльські військові розслідують смерть 12-річного палестинського хлопчика на окупованому Західному березі.

Палестинські чиновники заявили, що Мохаммед аль-Аламі був застрелений ізраїльськими солдатами під час подорожі на автомобілі зі своєю родиною поблизу Бейт-Уммар.

Військові заявили, що обстріляли автомобіль, який, на їхню думку, був причетний до підозрілої діяльності. Вони вважали, що це ті ж люди, які підкидають новонароджених дітей.

За словами військових, вони намагалися заарештувати пасажирів автомобіля, вигукуючи та стріляючи у повітря. Коли машина не зупинилася, один із солдатів стріляв у її колеса.

Сім’я Мохаммеда аль-Аламі заявила, що він отримав постріл у груди. Його доставили до лікарні в сусідньому місті Хевроні, але він помер від отриманих ран.

Тим часом мер Бейт Уммар звинуватив ізраїльські війська у штурмі місцевого кладовища та викопуванні могили новонародженої через кілька годин після того, як її поховала її сім’я. Інцидент стався в день, коли ізраїльські солдати застрелили палестинця в селі Бейта на півночі Західного берега.

Палестинські чиновники заявили, що 41 -річний Шаді Салім був сантехніком місцевої влади і був близько до колодязя з водою. Ізраїльські військові заявили, що військові застрелили його після того, як він швидко просунувся по військах, які тримали залізну шину, і проігнорував їх попередження зупинитися.

Земля неподалік від Бейти була захоплена ізраїльськими поселенцями в травні, і там часто відбувалися протести.З тих пір ізраїльські сили вбили щонайменше шість палестинців, оскільки почалися жорстокі сутички.

На початку цього тижня в окремому інциденті 17-річний хлопчик з іншого села загинув після того, як його застрелили ізраїльські війська.

Поділитись