Польща оголосила про відправку в Україну ще 60 танків Twardy

Польща оголосила про відправку в Україну ще 60 танків Twardy

Польща відправляє в Україну два додаткові танкові батальйони бойових машин PT-91 Twardy.

Постачання 60 танків PT-91 Twardy на озброєння України має покрити час, який буде потрібний для прибуття західних важких танків Leopard 2, Challenger 2 та ін., оскільки для підготовки танкових екіпажів західним країнам може знадобитися близько двох місяців.

Відомо, що відправка польських танків PT-91 Twardy має розпочатися протягом найближчих двох тижнів. В Україні вже є підготовлені танкові екіпажі для роботи на цих бойових машинах, які, до речі, є аналогами радянських танків Т-72М1.

Фактично менш ніж за рік Польща стала найбільшим постачальником танків в Україну, надавши ЗСУ близько 350 бойових машин. Ситуація дещо посилюється тим, що на сьогоднішній день на озброєнні Польщі залишається ще близько 200 танків радянського зразка або їх модернізованих аналогів, які можуть бути потенційно передані Україні. Тим не менш, Польща не хоче передавати Києву відразу всі бойові машини, ризикуючи залишитися без бронетехніки, у зв’язку з чим, якщо поставки і можуть відбутися, то станеться це не раніше ніж через рік-півтора, після того, як Збройні сили Польщі отримають озброєння південнокорейські, європейські та американські танки.

Поділитись