Політолог Болкунець назвав ймовірного наступника Лукашенка

Політолог Болкунець назвав ймовірного наступника Лукашенка

Для більшої частини білорусів прізвище Лукашенко носить негативний відтінок.

Тому в разі передбачуваного транзиту влади чинний президент республіки не виставлятиме в якості наступника когось зі своїх синів. Такою думкою в розмові зі ЗМІ поділився політолог, експерт з проблем російсько-білоруських відносин Дмитро Болкунець.

«Якщо Лукашенко за допомогою конституційної реформи спробує зробити свого сина, наприклад віце-президентом, це лише спровокує нові заворушення. Середній його син Дмитро – людина абсолютно без харизми, Віктор – людина, хоч і виглядає брутально, але абсолютно позбавлений політичної інтуїції. А Микола хоч і досить розумний хлопець, але надто молодий», – розповів експерт.

Болкунець також назвав міфом інформацію, що з’явилася в ряді ЗМІ інформацію про те, що при транзиті влади Лукашенко може послухатися Москву і представити в якості наступника арештованого в даний час білоруського банкіра Віктора Бабарика. На думку політолога, Кремль не бачить в бізнесмені сильну політичну персону.

У разі, якщо до наступних президентських виборів в республіці допустять заарештованих кандидатів, то сильним політиком з точки зору підтримки суспільства, на думку політолога, стане Сергій Тіхановський. За словами Болкунця, успіх даного політика багато в чому є заслугою його дружини – Світлани, яка провела блискучу президентську кампанію.

Поділитись