Поліція Казахстану заарештувала понад 790 людей після масових заворушень

Поліція Казахстану заарештувала понад 790 людей після масових заворушень

Правоохоронні органи Казахстану заарештували 792 особи, підозрюваних у пограбуваннях та інших злочинах у ході масових заворушень.

Про це повідомив у четвер перший заступник міністра внутрішніх справ Казахстану Марат Кожаєв, виступаючи у Мажилісі (нижній палаті парламенту).

“У провадженні органів внутрішніх справ наразі перебувають понад 2,5 тис. справ. Основна їх частина – справи про крадіжки та пограбування. За підозрою у скоєнні злочинів до ізолятора тимчасового тримання заселено 893 особи, з них 792 заарештовані”, – розповів Кожаєв.

За його словами, вина затриманих доводиться вилученими речовими доказами у вигляді викраденого та пошкодженого майна, відео- та фотоматеріалами, а також у ході інших процесуальних дій, які проводяться органами розслідування.

“Головою держави розслідування щодо встановлення причин терористичних актів, масових заворушень та їх організаторів доручено Генеральній прокуратурі. У зв’язку з цим усі кримінальні справи даної категорії та пов’язані з ними передані у провадження міжвідомчих слідчо-оперативних груп під керівництвом спеціальних прокурорів”, – пояснив перший заступник міністра. внутрішніх справ.

Поділитись