Подружжя Помпео викрили у використанні персоналу Держдепу в особистих цілях

Подружжя Помпео викрили у використанні персоналу Держдепу в особистих цілях

Колишній держсекретар США Майк Помпео порушив федеральні правила етики, що регулюють використання ресурсів, що фінансуються платниками податків, коли він і його дружина зверталися до співробітників Держдепу з проханням виконати індивідуальні завдання.

Про це повідомила газета Politico, посилаючись на звіт управління генерального інспектора Держдепартаменту (OIG) США.

За інформацією видання, висновки зроблені після вивчення електронних листів і документів, а також на основі опитування співробітників. В результаті було виявлено понад 100 випадків, коли Помпео з дружиною просили співробітників Держдепу виконувати завдання особистого характеру – наприклад, бронювати столики для приватних вечерь, записувати в салон краси, забирати собаку, організовувати екскурсії для політичних союзників.

Сам Помпео заявив, що прохання часто були невеликими, і такі речі зазвичай роблять друзі.

Politico згадало кілька прохань дружини Помпео Сьюзан: вона просила відправляти квіти, купити футболку для друга, записати її в перукарню. Деякі доручення від сімейної пари були більш енерговитратними. Наприклад, співробітники Держдепартаменту мали планувати заходи. Окремою компенсації за роботу, яка не має відношення до Держдепу, вони не отримували.

У звіті часто згадується виконання доручень особистого характеру одним «старшим радником». Як припустило видання, мова йде про Тоні Портера.

Раніше повідомлення екс-держсекретаря Майка Помпео в Twitter підігріло спекуляції про його висунення в президенти США на виборах 2024 року. Помпео входить в число можливих кандидатів-республіканців, однак ніхто з них поки не оголошував публічно про свої наміри. Для потенційних кандидатів виключно важливо, чи буде балотуватися екс-президент Дональд Трамп. У цьому випадку багато з них можуть не наважитися кинути йому виклик.

2 вересня 2020 року повідомлялося, що дружина тодішнього президента США Дональда Трампа Меланія використовувала особисту електронну адресу в службових цілях.

Поділитись