Пєсков: зустріч Путіна та Зеленського залежатиме від модальності договору

Пєсков: зустріч Путіна та Зеленського залежатиме від модальності договору

Можливість зустрічі президентів Росії та України путіна та Володимира Зеленського залежатиме від модальності документа, яку ще належить узгодити.

Про це повідомив офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання щодо можливості підписання договору про врегулювання без присутності глав держав, передає ТАРС.

Це залежатиме від модальності документа, яку ще треба узгодити, — сказав Пєсков.

Він додав, що процес до підготовки переговорів продовжується, незважаючи на те, що українська сторона на відміну від російської делегації не виявляє готовності працювати швидше.

Радник голови офісу Зеленського Михайло Подоляк раніше повідомив, що зустріч президентів Росії та України може відбутися після того, як буде підписано мирний договір. При цьому він зазначив, що сам договір можуть підписати найближчим часом. За його словами, місце зустрічі для української сторони не має значення і може бути будь-яким, окрім Росії.

14 березня Володимир Зеленський заявив, що метою переговорів із Москвою він ставить отримання «дієвих гарантій». При цьому розкривати деталі глава держави не став лише уточнив, що завдання української делегації полягає в домовленості про його зустріч з президентом РФ. Український лідер додав, що «про це важко домовитись, але треба».

Поділитись