Пєсков зробив заяву про плани Путіна щодо участі у президентських виборах

Пєсков зробив заяву про плани Путіна щодо участі у президентських виборах

Президент Росії путін поки що нічого не повідомляв про плани брати участь у президентській кампанії у 2024 році, заявив його прес-секретар Дмитро Пєсков.

За його словами, глава держави зараз зайнятий іншими справами і йому не до майбутніх виборів. Поки що російський лідер не робив жодних заяв про готовність виставити свою кандидатуру, тому говорити про вибори поки що передчасно. Представник Кремля також додав, що країна входитиме в новий електоральний сезон лише ближче до кінця другої половини цього року.

Також Пєсков повідомив, що у зв’язку з проведеною спецоперацією надходили окремі пропозиції про перенесення регіональних і місцевих виборів, які намічені на вересень, також йшлося про президентські. Однак у своєму посланні до Федеральних зборів президент заявив, що ці вибори мають відбутися.

Раніше Пєсков заявляв, що Путін ще не прийняв рішення, чи балотуватиметься він наступного року. Сам глава держави влітку 2022 говорив, що наявність у нього права обиратися на новий президентський термін стабілізує ситуацію в Росії.

Поділитись