Пентагон зробив заяву після слів путіна про ядерну зброю

Пентагон зробив заяву після слів путіна про ядерну зброю

Заяви президента РФ Володимира Путіна про передачу Мінську ракетних комплексів, здатних нести ядерну зброю, у Пентагоні вважали «безцеремонною» та «безвідповідальною».

Про це розповіло The Hill із посиланням на високопоставленого представника Міноборони.

«Звичайно, щоразу, коли хтось використовує слово «ядерний», у вас виникають побоювання. Чесно кажучи, з боку національного лідера здається досить безвідповідальним говорити про застосування ядерної зброї та робити це у безцеремонній манері», – заявив він.

Декілька днів тому під час переговорів з главою Білорусі Олександром Лукашенком Путін заявив, що РФ незабаром передасть Білорусі ракетні комплекси «Іскандер-М», сумісні з балістичними та крилатими ракетами, у тому числі з ядерними боєголовками.

Країни G7 заявили про глибоке занепокоєння цим рішенням. У Кремлі наголошували, що Путін не говорив про передачу ядерної зброї Білорусі.

Представник Пентагону заявив The Hill, що Вашингтон серйозно ставиться до «таких загрозливих формулювань», особливо з початку української кризи.

“Ця заява Путіна звучала так: “Гей, ми дамо їм Іскандери, і, до речі, вони можуть нести ядерну зброю”, – сказав чиновник.

Поділитись