Пелосі вирішила відмовитися від візиту на Тайвань

Пелосі вирішила відмовитися від візиту на Тайвань

Після того, як влада КНР пригрозила катастрофічними наслідками за будь-яку спробу неузгодженого візиту спікера палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань, стало відомо про те, що Пелосі відмовилася від візиту на острів.

Ймовірно, це обумовлено тим, що Китай пригрозив не лише атакувати літак Пелосі у разі входження у свій повітряний простір або повітряний простір Тайваню, але й завдати ударів по самому Тайваню та американській авіаносній ударній групі у разі спроби втрутитися в ситуацію.

Сьогодні вранці літак спікера палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі вилетів слідом за бортом супроводу, проте, незважаючи на той факт, що відстеження літака Пелосі зараз неможливе, відомо про те, що в рамках візиту до Азії спікер палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі не відвідуватиме Тайвань.

На даний момент напруженість біля кордонів КНР залишається дуже високою. Зокрема, відомо про те, що в небі в районі Тайваню завжди знаходяться бойові літаки ВПС НВАК, а вночі Китай завдав близько 30 ракетних ударів по Тайванській протоці за допомогою керованих ракет РСЗВ PHL-16.

Поділитись