Пелосі підтримала ідею висування Байдена на другий термін

Пелосі підтримала ідею висування Байдена на другий термін

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі, яка сподівається на перемогу демократів на виборах до Конгресу США, висловилася на підтримку участі Джо Байдена у президентських виборах 2024 року та назвала можливе висування Дональда Трампа «поганою новиною» для країни.

Про це Пелосі заявила в інтерв’ю телеканалу ABC. На питання, чи варто Байдену висуватися на другий термін, Пелосі відповіла: «Я вважаю, що так. Він був чудовим президентом, і він має чудовий список досягнень, з яким можна балотуватися».

На заслугу чинному президенту Пелосі поставила створення десяти мільйонів робочих місць, подолання коронавірусної пандемії, рішучість боротися з кліматичною кризою.

Водночас, про Трампа, якому Палата представників двічі оголошувала імпічмент, Пелосі сказала, що той не був «силою в ім’я добра», а його можлива президентська заявка – «погана новина» для США.

“Він не був силою в ім’я добра. Я не думаю, що його висування є силою добра для нашої країни. Але це республіканцям вирішувати, кого вони оберуть у кандидати від партії», – пояснила Пелосі.

Крім того, спікер Палати представників звинуватила Трампа у підриві довіри до виборчої системи, відторгненні демократичних цінностей, протежуванні «дивних людей» на виборах.

Поділитись