Пелосі не згадала Тайвань у списку територій, які вона має намір відвідати

Пелосі не згадала Тайвань у списку територій, які вона має намір відвідати

Спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі не згадала Тайвань у списку територій, які вона має намір відвідати в ході азіатського турне.

Про це 31 липня політик написала на своїй сторінці у Twitter. Вона нагадала, що очолює делегацію Конгресу США, щоб підтвердити підтримку Вашингтоном союзників та друзів в Індо-Тихоокеанському регіоні.

“У Сінгапурі, Малайзії, Південній Кореї та Японії ми проведемо зустрічі на високому рівні, щоб обговорити, як ми можемо просувати наші спільні інтереси та цінності”, – зазначила вона.

Про візит до Тайваню Пелосі не написала.

До складу американської делегації входять члени конгресу Грегорі Мікс, Марк Такано, Сьюзан Делбін, Раджа Крішнамурті та Енді Кім.

Про можливий візит Пелосі до Тайваню 19 липня повідомила газета Financial Times. Уточнювалося, що політик має намір відвідати острів для демонстрації підтримки острова, що знаходиться під впливом Пекіна. Якщо подорож відбудеться, то стане першим візитом спікера палати представників США за 25 років. 1997 року Тайвань відвідав Ньют Гінгріч.

29 липня The Wall Street Journal написав про невизначеність навколо візиту Ненсі Пелосі до Тайваню.

28 липня Байден провів телефонну розмову з главою Китаю Сі Цзіньпіном, під час якої два лідери обговорили низку питань, включаючи статус Тайваню. Байден повторив Сі Цзіньпіну, що США виступають проти будь-яких дій, які змінюють статус-кво або загрожують миру в Тайванській протоці. Китай розпочав військові навчання у регіоні.

Поділитись