Партія Марін Ле Пен може здобути більшість місць у французькому парламенті

Партія Марін Ле Пен може здобути більшість місць у французькому парламенті

Партія Марін Ле Пен може здобути абсолютну більшість місць у французькому парламенті.

Про це пише BILD.

Президенту Макрону та його ліберальній партії «Відродження» загрожує крах на виборах, які відбудуться 30 червня (перший тур) та 7 липня (другий тур), показують дані соцопитувань.

Правоконсервативна партія «Національне об’єднання» може отримати абсолютну більшість голосів у парламенті. Згідно з опитуванням, проведеним інститутом Odoxa на замовлення журналу Le Nouvel Obs, партія може зайняти від 250 до 300 місць. Для отримання абсолютної більшості необхідно отримати 289 мандатів.

Відповідно до того ж опитування, партія Марін Ле Пен може набрати 33% голосів у першому турі голосування, створений лівими силами «Новий народний фронт» – 28%, а «Відродження» Макрона лише 19%.

За словами джерел BILD у Франції, Макрон насправді розраховує на перемогу Національного об’єднання. За його задумом, опинившись в уряді, Ле Пен та її команда мають перейти до рішучих дій – і проваляться настільки, що до президентських виборів 2027 року їхній рейтинг обрушиться. У такому разі Ле Пен не зможе перемогти на президентських виборах.

Нагадаємо, Макрон розпустив парламент Франції через поразку своєї партії на виборах до Європарламенту. «Національне об’єднання» більш ніж удвічі випередило партію президента Франції – 31,5 проти 15,2%.

Поділитись