Орбан розповів, як нещодавно втратив віру у німців

Орбан розповів, як нещодавно втратив віру у німців

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що нещодавно втратив віру у німецьку практичність.

Цьому сприяла політика Німеччини та голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн. Їхні дії під час кризи викликали «культурний шок» угорців, заявив політик в ефірі радіо Kossuth.

Орбан у своїй розмові з журналістами згадував, що всі угорці з дитинства знають: німці – наче інженери: точні, все розраховують, нікуди не поспішають і завжди знають, що роблять. Але зараз щось пішло не так. Орбан вважає, що з санкціями німці провалилися, не прорахували наслідки до кінця з професійної точки зору. І через це віра самого прем’єр-міністра Угорщини, та й усіх його співгромадян в німецьку інженерну точність, у готовність впоратися з кризою помітно зменшилася.

За словами Орбана, багато лідерів ЄС у період кризи уподібнилися їжакам – «згорнулися і наїжачилися». Угорщина ж, на відміну від своїх європейських колег, навпаки, не стала перекладати на громадян тягар платежів за електроенергію, як це зробили скрізь. Країна продовжила з деякими змінами політику щодо зниження тарифів на комунальні послуги. Завдяки цьому угорські сім’ї заощадили близько 500 доларів на місяць, наводить дані Орбан.

Поділитись