Опитування: політику Байдену в Афганістані не схвалює половина американців

Опитування: політику Байдену в Афганістані не схвалює половина американців

Менше 40% американців схвалюють політику президента США Джо Байдена з виведення військ з Афганістану, свідчать дані опитування Reuters і Ipsos.

«Опитування, проведене 27-30 серпня, показав, що 51% не схвалюють підхід Байдена до виведення військ, а 38% схвалюють його», – йдеться в дослідженні.

При цьому три чверті громадян США хотіли б, щоб військові залишалися в Афганістані до тих пір, поки всі американські громадяни і союзники не покинуть країну.

Порядку 20% респондентів вважають, що в ситуації, що в Афганістані ситуації варто звинувачувати, перш за все, Байдена. Десять відсотків заявили, що винен колишній президент США Джордж Буш, який віддав наказ про відправку військ в країну два десятиліття тому, а 9% – що колишній президент США Дональд Трамп, який в минулому році вів переговори про швидке виведення військ.

Напередодні США оголосили про завершення місії в Афганістані – аеропорт Кабула покинув останній американський військовий літак. В ході майже двадцятирічної місії США в Афганістані були вбиті 2 461 американських військовослужбовців і мирних жителів, поранено – понад 20 тисяч, повідомляв глава центрального командування збройних сил США Кеннет Маккензі.

Радикальний рух «Талібан» оголосив про повне захоплення Афганістану 15 серпня. Після цього з країни почався масовий вихід біженців та евакуація західних дипмісій і співробітників компаній. Таліби позначили 31 серпня крайнім терміном для виведення сил Сполучених Штатів. У русі звернули увагу, що продовження термінів з американської сторони буде означати «розширення окупації».

Поділитись