Окупанти просунулися у північній частині Кліщіївки під Бахмутом

Окупанти просунулися у північній частині Кліщіївки під Бахмутом

Ситуація на фронті цього ранку зазнала низки змін.

За даними українського паблика Deep State, росіяни просунулися на двох ділянках – у північній частині Кліщіївки під Бахмутом, а також на Авдіївському напрямку – у Архангельського та Уманського. 

Уманське, судячи з карти DS, повністю перейшло у «сіру зону». Російські паблики стверджують, що це село повністю захоплене, але Україна цього не підтверджувала. 

Вважається, що Уманське знаходиться на лінії оборони, яку ЗСУ вибудовували після відступу з Авдіївки для захисту Покровська. Ця лінія спирається на низку водойм. 

Генштаб ЗСУ пише, що під Очеретино росіяни мають частковий успіх на схід від Євгенівки, і українські війська «вживають активних заходів щодо відновлення втраченого становища». Це також рух на захід у бік Покровська. 

Також Генштаб у своєму вчорашньому зведенні заявив про «частковий успіх» РФ на Куп’янському напрямку. 

«Наразі тривають бої поблизу Новоєгорівки, Петропавлівки та Іванівки. На двох останніх ділянках ворог має частковий успіх, ситуація напружена. Силами оборони України вживаються активні заходи щодо стабілізації обстановки», – йдеться у зведенні.

Петропавлівка розташована на схід від Куп’янська, неподалік міста, а Іванівка – на південний схід, в районі Кислівки на трасі зі Сватового в Куп’янськ.

Американський Інститут вивчення війни фіксує кілька інших наступів РФ. Зокрема, на Сватівському напрямку – на сході Берестового та у напрямку Стельмахівки. А також на південь – у Макіївки під Кремінною. 

Крім того, відновилися бої під Новомихайлівкою (Вугледарський напрямок). Раніше про просування РФ там писали російські паблики. ISW підтверджує, що росіяни просунулися на південний захід від нещодавно захопленого селища. 

На Харківському напрямі російські війська нещодавно підійшли до зруйнованого мосту через річку Вовча на південний схід від села Тихого (схід від Вовчанська). Цією річкою переважно проходить лінія фронту.

Поділитись