Окупанти перекидають війська із фронту в Україні на Курщину

Окупанти перекидають війська із фронту в Україні на Курщину

Для російських військ важливіше продовжити наступ на покровському напрямку в Донецькій області, ніж зупинити вторгнення ЗСУ в Курську область.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У відповідь на вторгнення України в Курську область російське військове командування перекинуло туди щонайменше один полк ВДВ із заходу Запорізької області, а також деякі підрозділи з півночі Харківської області.

Американський Інститут вивчення війни вважає, що це було зроблено з метою стабілізації лінії фронту і поліпшення контролю над російськими призовниками, які беруть участь у боях у регіоні.

«Ці райони не вважаються пріоритетними для російських військових. Ми не бачили перекидання частин із Покровська. Тому що росія має намір продовжувати просуватися вперед, щоб вирішити якомога більше територіальних завдань у Донецькій області. І не збирається змінювати пріоритети, щоб швидко відбити українське вторгнення в Курськ», — заявила Кароліна Херд з Інституту вивчення війни.

Нещодавні російські успіхи на покровському напрямку, схоже, змусили українців відступити з невигідних позицій на південний схід від Покровська, і російським силам, ймовірно, не вдалося досягти мети — тактичного оточення українських військ у цьому районі.

Поділитись