Окупанти намагаються захопити східний берег річки Оскол

Окупанти намагаються захопити східний берег річки Оскол

Армія РФ проводить «згуртовану багатосторонню наступальну операцію» на харківсько-луганському напрямку.

Про це пише американський Інститут вивчення війни.

За його оцінкою, метою настання є досягнення оперативно-значущої мети «майже вперше за більш ніж півтора роки». А саме – захоплення східного берега річки Оскол від Куп’янська до села Оскол.

Хоча перспективи цього наступу «далеко не зрозумілі, але його план і початкове здійснення знаменують помітні зміни в підході Росії до оперативного рівня».

Раніше РФ кидала в бій величезну кількість піхоти, зазнаючи великих втрат і не отримуючи особливих придбань.

«Нинішній російський наступ на харківсько-луганському напрямку, навпаки, включає атаки за чотирма паралельними напрямками, які взаємно підтримують один одного і переслідують безліч цілей, які в сукупності, ймовірно, принесуть значні в оперативному відношенні вигоди», – вважає ISW.

Атаки йдуть по лінії Куп’янськ-Сватово-Кременна. Під Куп’янськом – у районі Сіньківки йде просування до східного берега Куп’янська. На північний захід від Сватового РФ має тактичні успіхи в районі Табаївки і, судячи з усього, просування на захід у напрямку Кругляківки та на північний захід у бік Куп’янська-Вузлового. На захід від Кремінної – намагаються відтіснити ЗСУ з лівого берега річки Жеребець.

Аналітики вважають, що армія РФ навчилася на своїх помилках, хоча її тактичні дії, схоже, суттєво не покращилися, і цей фактор «цілком може призвести до загального провалу навіть цього добре продуманого підприємства».

Поділитись