Окупанти на Курахівському напрямі просунулися на двох найбільш гарячих ділянках

Окупанти на Курахівському напрямі просунулися на двох найбільш гарячих ділянках

За вихідні російські війська на Курахівському напрямі просунулися на двох найбільш гарячих ділянках – під Селідово та в Цукуриному, розташованому на південь.

Вчора військовий паблік Deep State підтвердив російський поступ на південний схід від Цукуріно. Але за фактом, як заявляють українські військові, супротивник закріпився вже у південній частині селища.

«Наразі це один із епіцентрів боїв на Покровському напрямку. Для нас цей населений пункт важливий, адже якщо ворог зможе заволодіти ним, то зможе розширити виступ на південь від Селидово, що ускладнить ведення оборони міста», – пише український офіцер із позивним «Алекс».

Боєць «Мучний» додає, що в Цукуриному знаходяться «ключові висоти», втрата яких змусить ЗСУ відкотитися на непідготовлені та незручні позиції.

Сьогодні Deep State повідомив про захоплення села росіянами Маринівка та широку смугу на південний захід від Новогродівки. Весь цей напрямок на Селидове з північного сходу.

Тобто глобально російські війська намагаються з півдня (Цукуріно) та півночі обійти Селидове. Саме це місто, зважаючи на все, є зараз найближчою метою РФ на Покровсько-Курахівській ділянці.

З північного флангу, ймовірно, російські війська намагатимуться перерізати трасу Селідово-Покровськ, а з південного – дорогу Селідово-Курахове, відрізаючи таким чином місто від логістики. До обох трас росіянам потрібно пройти ще 4-5 км.

Поділитись