Окупанти досягли лише обмежених успіхів на полі бою проти українських сил

Окупанти досягли лише обмежених успіхів на полі бою проти українських сил

Протягом місяців російська армія досягла лише обмежених успіхів на полі бою проти українських сил, яким не вистачало зброї та боєприпасів. Зараз, коли Київ отримує від американських і європейських союзників зброю на мільярди доларів, простір для російського прориву звужується.

Про це передає Bloomberg.

Спроба росії відкрити новий фронт на північному сході України в Харківській області вже зараз виглядає такою, що не досягла мети путіна — створення буферної зони вздовж кордону. Україна стверджує, що завдає значних втрат військам рф у боях навколо Вовчанська.

російські сили лише незначно просунулися вперед після захоплення Авдіївки в лютому ціною величезних втрат протягом місяців боїв. Вони вже кілька тижнів намагаються захопити Часів Яр Донецької області.

«Стратегія рф із виснаження сил України є дуже дорогою і кривавою для самої російської армії. Це може призвести до надмірного виснаження сил з російського боку, що, своєю чергою, дасть українцям шанс на контрнаступ», — заявив керівник Центру аналізу стратегій і технологій Руслан Пухов.

Поки українські офіційні особи били на сполох через загрозу прориву російських військ під час багатомісячних затримок з постачанням американської зброї, ЗСУ здебільшого утримували лінію фронту, попри кількісну перевагу армії рф у зброї. Зараз, коли адміністрація президента США Джо Байдена поспішає з постачанням американської зброї в Україну після того, як у квітні Конгрес нарешті схвалив виділення 61 мільярда доларів, баланс вогневих потужностей починає змінюватись.

«Україна опинилася в глибокій прірві через затримку з відправкою американської зброї, й вони вириваються з цієї прірви. Ми бачили, як вони протистояли російському нападу, і в ситуації, яка динамічно розвивається, зброя, що прибуває на поле бою в таких масштабах і кількостях протягом останніх кількох днів і тижнів, має велике значення», — заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Поділитись