Окупанти докладають зусилля, аби просунутися в бік Слов’янська і Краматорська

Окупанти докладають зусилля, аби просунутися в бік Слов’янська і Краматорська

Окупанти докладають значних зусиль для підготовки до великого літнього наступу в бік Слов’янська і Краматорська.

Про це повідомив військовий оглядач Костянтин Машовець.

«Чергова спроба активізації противника в бік м. Часів Яр розпочалася ще 4 квітня і триває зараз. У районі Богданівки окупанти намагаються пробитися в напрямку Калинівки. Південніше, між Богданівкою та Іванівським діє найбільш «агресивна» частина угруповання, штурмують наші позиції в Іванівському і по обох його флангах. Саме вони просунулися у бік східної околиці Часового Яру», — пише оглядач.

За його інформацією, ворог намагається шляхом обходу Кліщіївки з півночі, з одночасним тиском з фронту, на схід від села і на схід від Андріївки, відтіснити наші передові підрозділи за канал Сіверський Донець-Донбас.

Найбільш «значних» успіхів противник, протягом кількох діб зміг досягти тільки на північ і південь від Іванівського.

Противник активно намагається пробитися в східну частину Часового Яру, розташовану на схід від каналу Сіверський Донець-Донбас.

«Поки що темпи просування противника не дозволяють говорити про те, що його командування таки досягне цілей до кінця весни — початку літа. І зможе розпочати підготовку й організацію наступу в бік Слов’янська і Краматорська з півдня і південного сходу. Однак, судячи з усього, воно докладає для цього значних зусиль. Але район оборони ЗСУ в Часовому Яру досить укріплений, розташований на панівних висотах. Інше питання — чи вистачить сил і засобів його утримувати?», — додає Машовець.

І зауважує, що для того, щоб організувати ефективні наступальні дії на Дружківку і Краматорськ, противнику потрібно буде прорватися до Костянтинівки, яка більша за Часів Яр, і захопити її.
Наразі, на його думку, це завдання для окупаційних військ нездійсненне.

«Наближається момент, коли командування противника буде вимушене обирати — або готуватися до наступу, або розв’язувати проблему Курахівсько-Вугледарського виступу. Одночасно ведення наступу на двох рознесених напрямках що далі, то буде складнішим», — підсумовує він.

Поділитись