Одесит виготовляв підроблені банківські картки

Одесит виготовляв підроблені банківські картки

Кіберполіція викрила одесита у виготовленні підроблених банківських карток.

У його помешканні поліцейські виявили майстерню з усім необхідним обладнанням та велику кількість вже готових підроблених карт для викрадення коштів з банківських рахунків громадян. Наразі чоловіка взято під варту.

Працівники Причорноморського управління кіберполіції викрили у такій протиправній діяльності 36-річного мешканця Одеси. Під час досудового розслідування також було встановлено місця, де він встановлював прилади для зчитування інформації, обготівковував кошти та місце його проживання. Зловмисника було затримано в момент, коли він знімав готівку  із скомпрометованої платіжної картки клієнта банку.

Під час затримання, у правопорушника при собі було виявлено більше 40 дублікатів банківських карток (так званий “білий пластик”), мобільний телефон, сумку, окуляри, рукавички та гроші. Водночас, поліцейські провели ряд обшуків за місцем проживання правопорушника та у його автомобілі.

Під час обшуку було виявлено майстерню з виготовлення предметів для викрадення конфіденційної інформації щодо банківської картки користувача. Відтак, було вилучено: силіконову форму для виготовлення “шиммера” (пристрій), станки для надання і корегування форми “шиммера” відповідно до стандартів картрідера банкоматів, мікросхеми з флеш-накопичувачем та акумулятором для підключення міні відеокамери, яка використовувалась для фіксації PIN-коду. Також, вилучено картрідер, який використовувався для тестування виготовлених “шиммерів”.

Поліцейські виявили й пристрої, які використовувалися для перенесення раніше викрадених “дампів” на попередньо заготовлені білі пластикові картки. Далі ці картки використовувалися зловмисником для несанкціонованого зняття грошей.

Також правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, жорсткі диски, велику кількість готових дублікатів банківських карток, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи, в яких містився проект обладнання, рукописні інструкції з замірами та зображенням майбутнього приладу.

Фото кіберполіції України

Поділитись