Луганський хакер розповсюджував віруси-криптомайнери

Луганський хакер розповсюджував віруси-криптомайнери

Луганський хакер розповсюджував віруси-криптомайнери в Інтернеті. Кіберполіція затримала 20-річного мешканця м. Рубіжного.

Слідчим управлінням спільно з Кіберполіцією Луганської області, за процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області викрито 20-річного мешканця м. Рубіжного, який, маючи навики у сфері програмування та роботи з комп’ютерним програмним забезпеченням, створив шкідливі програмні засоби, так звані віруси-криптомайнери,  повідомляє 1NEWS.

Починаючи з 2017 року затриманий здійснював їх розповсюдження на сторінках Всесвітньої мережі Інтернет, з метою видобування криптовалюти Monero (XMR) (т.з. майнінг), яка має свою номінальну вартість у разі обміну її на національну валюту України або національну валюту іншої держави.

Під час обшуку у зловмисника вилучено комп’ютерну техніку та носії інформації, велику кількість спеціальних програм для зламування електронних поштових скриньок та пошуку вразливих інтернет-сайтів, текстові документи з логінами та паролями від зламаних сайтів, лог-файли від шкідливого програмного забезпечення (стіллера), в яких зберігались крадені паролі від чужих облікових записів та переписки на хакерських форумах, де зловмисник продавав приховані майнери та стілери.

Поділитись