Обвинувачених у вбивстві журналіста The Washington Post засудили до смертної кари

Обвинувачених у вбивстві журналіста The Washington Post засудили до смертної кари

Суд в Саудівській Аравії засудив до смертної страти п’ятьох обвинувачених у вбивстві колумніста The Washington Post Джамаля Хашкоджі, повідомляє Bloomberg з посиланням на повідомлення місцевої прокуратури.

Ще три фігуранта справи засуджені в цілому до 24 років позбавлення волі. Всього за фактом злочину було затримано 11 осіб. Імена фігурантів не називаються.

Сауд Хашкоджі жив в США і в своїх публікаціях часто критикував саудівську владу. На початку жовтня 2018 року він прийшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі і після цього перестав виходити на зв’язок. Спочатку саудівська влада заявили, що він зник після того, як покинув консульство, але 20 жовтня саудівська прокуратура визнала, що він був убитий в будівлі диппредставництва. Влада США ввели санкції проти кількох підданих Саудівської Аравії, які, на їхню думку, причетні до вбивства.

У вересні цього року наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд вперше прокоментував вбивство журналіста. Він заявив, що несе відповідальність за те, що трапилося, оскільки «був на службі» в той час, коли це сталося. У той же час він підкреслив, що не був поінформований про те, що відбувається з Хашкоджі. У королівстві 20 млн підданих і 3 млн держслужбовців, у яких свої завдання, – неможливо знати, що робить кожен з них, пояснив він.

Поділитись