ОБСЄ планувала заявити про нелегітимність виборів в російську Думу

ОБСЄ планувала заявити про нелегітимність виборів в російську Думу

Реакція західних політиків на відмову ОБСЄ направляти спостерігачів в РФ підтверджує, що дії організації були сплановані заздалегідь з метою підриву легітимності підсумків голосування, заявив член комісії Ради Федерацій щодо захисту державного суверенітету РФ Олександр Башкін.

“Реакції офіційних осіб країн Заходу на рішення БДІПЛ та ПА ОБСЄ не направляти своїх спостерігачів на парламентські вибори в Росії підтверджують, що дії ОБСЄ були сплановані заздалегідь з метою підриву легітимності підсумків голосування”, – сказав Башкін.

У Telegram-каналі комісії РФ Башкін нагадав, що раніше представник зовнішньополітичної служби ЄС Набіля Массралі дорікнула Росії в перешкоджанні незалежного спостереження за виборами. Подібною заявою відзначилася місія США при ОБСЄ, виступивши з критикою вживаються РФ заходів щодо обмеження поширення коронавірусу в ході голосування.

Раніше ОБСЄ заявила, що не направлятиме спостерігачів на парламентські вибори в РФ через введеної квоти. Віце-спікер РФ Костянтин Косачев відзначав, що квота представникам ОБСЄ була максимально можливою з урахуванням епідеміологічної ситуації в РФ.

“Ще більш показова реакція міністра закордонних справ Швеції, чинного голови ОБСЄ Анн Лінде. Вона дозволила собі безпідставно звинуватити нашу країну у” втручанні в спостереження БДІПЛ ОБСЄ за виборами”, – підкреслив Башкін.

Сенатор зазначив, що Росія “створила всі можливі, з урахуванням епідеміологічної ситуації, умови для міжнародних спостерігачів і вітала їх участь в майбутньому голосуванні”.

Звинувачуючи Росію в зриві спостережної місії ОБСЄ, “Захід намагається приховати, що це рішення було продумано заздалегідь і є частиною великої кампанії по дискредитації виборів в Державну Думу”, додав Башкін.

“Вважаємо, що відмова БДІПЛ та ПА ОБСЄ від відправки спостерігачів на вибори в Держдуму служить підтвердженням намірів використовувати наглядову місію для подальшого виправдання невизнання підсумків голосування”, – уклав сенатор.

Поділитись